nepodporované zobrazení, otočte prosím na "portret"

Co všechno umí QR kódy

07. 11. 2023

… a proč je dobré se do nich zamilovat

QR kódy jsou podle nás neodmyslitelnou součástí budoucnosti logistiky a fulfillmentu a jsme hrdí na to, že fulfillment.cz je v této oblasti trendsetterem. Když nové zboží dorazí do našeho fulfillment centra, zaslouží si něco unikátního a tím není nic jiného, než vlastní QR kód. Díky naší pokročilé technologii označování zboží jsme zlepšili efektivitu a přesnost všech procesů fulfillmentu a tedy především služeb pro vás, naše zákazníky. Zde je pár základních předností, které můžete získat. 

Příjem zboží

Když obdržíme nové zboží do našeho centra, jsou to bezejmenné kusy. Teprve s označením QR kódem se stávají opravdu chytrým zbožím. QR kódy jsou následně použity pro snadný a rychlý zápis do našeho systému a vy tak můžete sledovat jejich pohyb kdykoliv si zamanete. Jedinečný QR kód obsahuje všechny důležité informace o zboží, jako je například druh nebo šarže. Skenování a sledování těchto kódů umožňuje opravdu rychlý a přesný monitoring, což minimalizuje chyby a případné ztráty (naše chybovost je  0,0002%). Prostě víme, co skladujeme, kde se daný kus ve skladu nachází a kudy prošel.

Sledování zboží 

Možná právě to, že nebudete mít své zboží pod kontrolou, vás nutí zdržovat se od fulfillmentu. Jenže, právě že naopak, díky QR kódům, které pro vás ve fulfillment.cz generujeme, máte o svém zboží perfektní přehled a to bez toho, abyste se zvedli ze židle. Okamžitě tak online můžete zjistit, kolik kusů je skladem, kdy byl produkt přijat a tak dále. Na základě automaticky generovaných dat můžete navíc okamžitě vyhodnotit efektivitu skladovaného zboží, nebo celých kategorií. To, co by vám v domácích podmínkách trvalo hodiny, máte ve fulfillment.cz přehledně a kdykoliv potřebujete.

Snazší kompletace objednávek 

Identifikace zboží, o tu jde pro správnou kompletaci jakékoliv objednávky především. A i tam pomůžou QR kódy. Lepší přehled o zboží nemáte totiž jen vy, ale i naši operátoři, kteří dbají na bezchybnou kompletaci objednávek. Díky nastavenému systému a novým technologiím jsme dokázali minimalizovat chybovost také při kompletování objednávek složených z mnoha kusů a to i navzdory sezónám a mnohonásobným objemům expedovaného zboží. 
Zkrátka, díky používání pokročilého systému QR kódů pomáháme zrychlit a zpřesnit procesy, minimalizovat chyby a celkově zvýšit efektivitu a snížit náklady. To všechno pro vás a vaše zboží. Jdete do toho s námi?